Kulinarna podróż zmysłów

W cyklu Kuchnia i Literatura zapraszamy na spotkanie z Josephem Seeletso, kucharzem, autorem książek „Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk” oraz „Mali szefowie kuchni”.

Wstęp wolny.

06.04 sobota, godz. 17:00

Wypożyczalnia Nr 34

6 Sierpnia 23

22 899 18 83

Botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cusine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner. Od wielu lat zakochany w Polsce, jej smakach, podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni. Wędrówka po kuchniach świata zaowocowała wydaniem pierwszej autorskiej

książki. „Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk” – to przepisy, które łączą afrykańskie inspiracje i tradycyjne polskie składniki oraz polskie inspiracje z tradycją zaczerpniętą z serca Afryki. To kuchnia z apetytem na poszukiwanie nowych smaków i harmonii.

Druga publikacja – „Mali szefowie kuchni” – to książka zawierająca ponad 50 przepisów specjalnie przygotowanych i skierowanych do młodych ludzi, którzy odkryli w sobie chęć do gotowania i poznawania trudnej sztuki kulinarnej. Wybrane przepisy mają inspirować, budzić zainteresowanie adeptów sztuki kulinarnej do poszukiwania nowych smaków i tworzenia autorskich przepisów.

Książka została wzbogacona o innowacyjne rozwiązanie na rynku wydawniczym – aplikację TAP2C. Dzięki niej Czytelnicy mogą skorzystać z dodatkowych treści multimedialnych.

Data

06 kw. 2019

Godziny

5:00 pm - 7:00 pm

Etykiety

Dorośli Etykieta
Kategorie

Możliwość komentowania została wyłączona.

Skip to content







Kontakt mailowy Kontakt Facebook Kontakt YouTube Kontakt instagram

URSYNOTEKA (C) 2018 | Polityka prywatności